Opatření proti šíření nákazy koronavirem

Vážení spoluobčané,
jak jistě víte, Vláda ČR nařídila s účinností od pondělí 16. března do úterý 24. března 2020 omezit volný pohyb osob na celém území České republiky. Lidé mohou vycházet pouze za prací a nezbytnými nákupy nebo za účelem péče o osoby blízké. Povolené jsou cesty k lékaři nebo na úřady, ty ale fungují v omezeném provozu. Povolené jsou i procházky do přírody, je ale nutné minimalizovat kontakt s ostatními lidmi. Při kontaktu s lidmi se doporučuje mít zakrytá ústa a nos, použít lze například i podomácku vyrobené roušky či šály a šátky. Hlavně osoby starší a osoby s oslabenou imunitou, by se měli vyvarovat kontaktu s ostatními lidmi, s výjimkou návštěvy zdravotnických zařízení v případě neodkladné zdravotní péče.

Rádi bychom Vám proto nabídli pomoc, hlavně občanům nad 70 let, kteří jsou nejohroženější skupinou, tak abyste nemuseli jezdit na nákup či do lékárny. Nabízíme Vám zprostředkování nákupu potravin, léků i dalších nezbytně nutných potřeb. V případě potřeby nás neváhejte kontaktovat na tel.: 326 911 945 nebo 724 181 079, případně emailem info@obuborek.cz.

Z důvodu mimořádných opatření Vlády jsou omezené úřední hodiny obecního úřadu Borek, nově jsou v pondělí a ve středu 8:00 – 10:00 hod. a 17:00 – 18:00 hod. K dispozici jsme Vám stále na tel.: 326 911 945, případně na emailu: info@obuborek.cz.

Od soboty 14. března byl zaveden prázdninový provoz na všech linkách Pražské integrované dopravy. Jízdní řády autobusů jsou shodné s omezením, které platilo během vánočních prázdnin. Aktuální jízdní řád linky 669 naleznete v příloze.

Po dobu trvání mimořádných opatření se nemohou uskutečnit žádné veřejné akce, proto byla zrušenaakce Ukliďme Česko – ukliďme Borek. Až se situace uklidní bude navržen náhradní termín.

Přeji Vám hodně zdraví a trpělivosti na zvládnutí všech mimořádných opatření. Snad se situace brzy uklidní a vše se zase vrátí do normálu.