Aktuálně z Borku

Chtěli bychom poděkovat Vám všem, co jste nabídli pomoc s řešením mimořádných opatření. Nejstarším občanům Borku jsme tak mohli rozdat pratelné roušky.

Obci se podařilo zajistit desinfekční prostředek. Kdo by měl zájem, může se přihlásit k odběru na email info@obuborek.cz. K dispozici bude na obecním úřadě, nejstarším občanům bude desinfekční prostředek doručen až domů.

Z důvodu mimořádných opatření byl zrušen mobilní svoz nebezpečných odpadů. Náhradní termín bude upřesněn později.

Svoz objemného odpadu (tj. nábytek, linolea, koberce, ap.) se uskuteční v plánovaném termínu, v sobotu 4. dubna 2020 bude přistaven kontejner na štěrkové ploše vedle zvoničky, k dispozici bude celý víkend.

Stále platí všechna mimořádná opaření omezující volný pohyb osob a povinnost mít při kontaktu s lidmi zakrytá ústa a nos. Seniorům, či osobám v karanténě, nabízíme pomoc se zprostředkováním nákupů i dalších nezbytných záležitostí. Neváhejte nás kontaktovat na tel.: 326 911 945 nebo 724 181 079, případně emailem info@obuborek.cz.

Ohledně nakládání s odpadem v době epidemie, žádáme všechny občany, kteří jsou v domácí karanténě s podezřením na nákazu, aby své odpady dočasně netřídili. Veškeré odpady z domácnosti dávejte v zavázaných pytlích do popelnice na komunální odpad. Snížíte tak riziko nákazy všech ostatních, kteří nosí odpady do kontejnerů na tříděný odpad. Pro domácnosti, které nejsou v karanténě nebo nejsou přímo infekční, se nic v třídění odpadů nemění.

Česká pošta omezila provoz všech poboček. Od 8 do 9 hodin jsou pobočky zpřístupněné pouze občanům nad 65 let nebo držitelům průkazu ZTP-P starším 50 let včetně jejich doprovodu. Pošta Dřísy omezila provoz PO – ČT 8 – 11 a 14 – 16 hod. a v PÁ 8 – 11 a 14 – 15 hod.

Děkujeme Vám všem, že se chováte ohleduplně a dodržujete všechna přísná nařízení a omezení. Věřím, že to všichni společně ve zdraví zvládneme.